Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ένσταση Νο2 του Ι.Τσακιρίδη προς το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Καστοριά, 20/10/2014

ΑΙΤΗΣΗ

Καστοριά, 20 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
Ι) Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ – ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ»
Υπόψην Διοικητικού Συμβουλίου

ΙΙ) ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Υπόψην Δημάρχου κ. Ανέστη Αγγελή
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….....................................................................

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ
ΟΝΟΜΑ: Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης
ΕΠΩΝΥΜΟ: Μουσικολόγος Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού
ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: ΑΕ282803
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: XV Μεραρχίας 5
Τ.Κ: Καστοριά, 52100
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6946340364-2467502661
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….....................................................................

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ
4 σ. έγγραφο ένστασης
20 σ. λοιπά έγγραφα
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….....................................................................

      ΕΝΣΤΑΣΗ
      Θέμα: «Επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείο Καστοριάς»
      Ι. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ
      Τη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ – ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ» με σκοπό τον ορισμό καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου. Εγώ ο ίδιος ο ενιστάμενος, ο οποίος είμαι μέλος του ΔΣ ως δημότης[1], έθεσα υποψηφιότητα για την εν λόγω θέση, απείχα όμως της διαδικασίας ψηφοφορίας και της σχετικής λήψης απόφασης καθώς ως μέλος του ΔΣ δεν θα ήταν ηθικό και νόμιμο να ψηφίσω τον εαυτό μου.

    Αρχικά, να αποσαφηνίσω, ότι η ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ, δεν αποτελεί ασυμβίβαστο, σύμφωνα με τον ν. 1492/2007[2], που προβλέπει τα ασυμβίβαστα δημοτικών και κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων καθώς:

- δεν κατέχω ανάλογη θέση σε ιδιωτική επιχείρηση με συναφές επιχειρηματικό αντικείμενο, ούτε συνδέομαι με την δημοτική επιχείρηση  Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ – ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ» με συμβάσεις προμήθειας ή εκτέλεσης έργου ή παροχής υπηρεσιών για ποσά μεγαλύτερα των 10.000 €.
- δεν έχω στερηθεί τη διαχείριση της περιουσίας μου με τελεσίδικη δικαστική απόφαση,
- δεν έχω στερηθεί τα πολιτικά μου δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση,
- δεν έχω καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική  απόφαση ως αυτουργός ή συμμετείχα σε κακούργημα  ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία.
- δεν έχω κηρυχθεί σε πτώχευση.

Επίσης, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010[3], που προβλέπει τη λειτουργία του Καλλικράτη στη τοπική αυτοδιοίκηση:
«Δεν αποτελεί κώλυμα ή ασυμβίβαστο η ιδιότητα μέλους της διοίκησης και η ιδιότητα του υπαλλήλου δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας, που συνδέονται με το δήμο με σύμβαση που είναι σχετική με το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους»[4]


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΙI. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Α) 10/09/2014 ο πρόεδρος του Ωδείου κοινοποίησε αρχικά στη Διαύγεια, «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 1/2014 σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή – Μουσικού», με αρ. πρωτ. 248 και ΑΔΑ: 6ΙΥΙΟΚ2Ο-ΤΞΞ, η οποία στην συνέχεια ανακλήθηκε από τον ίδιο σύμφωνα με απόφαση δική του στις 15/09/2014 αρ. πρωτ. 258 και ΑΔΑ: 7Ξ3ΘΟΚ2Ο-ΒΑΤ. Ο πρόεδρος έχει κάποια πρόσθετη εξουσιοδότηση να κοινοποιεί και να ακυρώνει προκηρύξεις αυτοβούλως; Για ποιο λόγο ακυρώθηκε η προκήρυξη;
Β) Έχω να καταγγείλω ότι τη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, σε συνάντηση των επιλεγέντων καθηγητών του Ωδείου εκ των οποίων ήμουν και γω, ο πρόεδρος του Ωδείου κ. Χριστόδουλος Πετσάλνικος,  παρουσίασε τον κ. Νίκο Ματθαίου, ιδιοκτήτη ωδείου της Πτολεμαΐδας, ως τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, κάνοντας συχνές αναφορές σε αυτόν πράττοντας μεροληπτικά υπέρ του και αγνοώντας αν κάποιος άλλος συνάδελφος διαθέτει τα ανάλογα προσόντα της εν λόγω θέσης. Θεωρώ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι το λιγότερο προσβλητική και μη πρέπουσα για όλους τους συναδέλφους που επιλέχτηκαν ως καθηγητές του Ωδείου. Βέβαια το σωστό θα ήταν, μέσω ξεχωριστής προκήρυξης να γίνει η επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, όπως πράττουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά Ωδεία της χώρας και όχι με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.
Γ) Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, έγινε η πρώτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, της οποίας ένα από τα θέματα ήταν και ο ορισμός καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου. Πριν αρχίσει η συνεδρίαση, κατηγορήθηκα από το μέλος του ΔΣ κ. Νίκο Βασιλειάδη ότι έχω ασυμβίβαστο και ότι δεν δύναμαι να μετέχω ως υποψήφιος. Ωστόσο, σύμφωνα με ν. 3852/2010 και ν. 1492/2007, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Όμως ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση που υποστήριξε ο κ. Βασιλειάδης, ασυμβίβαστο, θα υπήρχε εφ’ όσον υπέγραφα κάποια σύμβαση με το Ωδείο και ταυτόχρονα παρέμενα μέλος του ΔΣ. Να σημειώσω ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καμιά σύμβαση με το Δήμο Καστοριάς, ώστε αυτή να αποτελεί ασυμβίβαστο, εφ’ όσον υπήρχε αυτό το κώλυμα. Ωστόσο, για λόγους ηθικούς και νομιμότητας αποσύρθηκα από τη διαδικασία επιλογής.
Δ) Ο κ. Χριστόδουλος Πετσάλνικος, πρόεδρος του Ωδείου, προκειμένου να προωθήσει τον κ. Ματθαίου, ως τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου, μοίρασε στα μέλη του ΔΣ, έγγραφο με υπογραφή και σφραγίδα του Ωδείου, όπου κατέτασσε με προσωπικά του κριτήρια και χωρίς μοριοδότηση, τους υποψηφίους για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, χωρίς να υπολογίζει την εντοπιότητα[5], τη βαθμίδα εκπαίδευσης[6], την ανεργία και άλλα σημαντικά κριτήρια σύμφωνα με τις αρχές που διέπει το ΑΣΕΠ . Όσον αφορά εμένα, με κατέταξε στην τρίτη θέση.


Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής κριτήρια κατάταξης:

Α’ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
Πτυχίο Φυγής, Δίπλωμα Κιθάρας, 15ετή διδακτική προϋπηρεσία, θητεία ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε μουσικό εκπαιδευτήριο, 15ετή αποδεδειγμένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.
Β’ ΠΑΠΟΥΛΙΔΟΥ ΣΑΣΑ
Δίπλωμα Πιάνου, 14ετή διδακτική προϋπηρεσία
Γ’ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δίπλωμα Τρομπέτας
Δ’ ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πτυχίο Φυγής

Το έγγραφο του κ. Πετσάλνικου, το οποίο ανέφερε τα παραπάνω προσόντα των υποψηφίων, ανέγραφε επίσης ένα απόσπασμα του ν. 3207/03 (Φ.Ε.Κ. 302/Α/24-12-2003), αρθ. 10 (παραγρ. 13 α’), το οποίο όμως περιέγραφε ελλιπέστατα τον πραγματικό νόμο δημιουργώντας σύγχυση στην ερμηνεία του και μαρκάροντας με έντονη γραφή μέρος του επιλεκτικά, όπως το κάτωθι:
«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 (παράγρ. 13 α΄) του Ν. 3207/03 (Φ.Ε.Κ. 302/Α/24-12-2003), ο Δ/ντής Μουσικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Ωδείου, Μουσικής Σχολής ή παρ/τος), πρέπει να έχει 10ετή διδακτική προϋπηρεσία στα ως άνω εκπαιδευτήρια και να είναι κάτοχος διπλώματος σύνθεσης ή πιάνου ή οργάνου συμφωνικής ορχήστρας ή μονωδίας ή κλασσικής κιθάρας και πτυχίου φυγής, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ή αναγνωρισμένου Μουσικού Εκπαιδευτηρίου της ημεδαπής ή Ανωτέρας ή Ανωτάτης Σχολής της Αλλοδαπής.
Δυνατότητα έγκρισης προσλήψεως έχει κατ΄ εξαίρεση, κάτοχος των ανωτέρω αναφερομένων τίτλων και στερούμενος του πτυχίου φυγής ή δεκαετούς διδακτικής προϋπηρεσίας, με την προϋπόθεση όμως ότι, έχει 10ετή και αποδεδειγμένη από παραστατικά στοιχεία καλλιτεχνική σταδιοδρομία.»

Ο πραγματικός ν. 3207/03 (Φ.Ε.Κ. 302/Α/24-12-2003) άρθρου 10 (παράγρ. 13 α΄) διατυπώνεται ως εξής:
13. α. Οι περιπτώσεις α' και β' της παρ. 1 του άρθρου 15 του ΒΔ. 16/1966 (ΦΕΚ 7 Α}  αντικαθίστανται ως εξής: (Προσόντα Διευθυντή Ωδείου)
"α. Ιδιωτικού Ωδείου, Ιδιωτικής Μουσικής Σχολής ή Παραρτήματος αυτών: Δίπλωμα σύνθεσης ή πιάνου ή οργάνου συμφωνικής ορχήστρας ή κλασικής κιθάρας ή μονωδίας μαζί με πτυχίο φυγής και δεκαετής τουλάχιστον διδακτική προϋπηρεσία στα ως άνω εκπαιδευτήρια
ή δίπλωμα πιάνου ή οργάνου συμφωνικής ορχήστρας ή κλασικής κιθάρας ή μονωδίας και δεκαετής τουλάχιστον συναφής καλλιτεχνική σταδιοδρομία, που αποδεικνύεται με παραστατικά στοιχεία που αφορούν ρεσιτάλ ή σύμπραξη με ορχήστρες ως σολίστ. Ο τίτλος σπουδών μπορεί να προέρχεται: ί) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ή αναγνωρισμένο Ωδείο ή Μουσική Σχολή της ημεδαπής, ii) από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή Ανώτερη Σχολή χώρας κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, iii) από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή Ανώτερη Σχολή χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναγνωρισμένη ισοτιμία.
      O κ. Πετσάλνικος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα, ότι επειδή δεν έχω πτυχίο Φυγής[7] και 10ετή διδακτική εμπειρία, σύμφωνα με τον νόμο που παρουσίασε, δεν έχω τα προσόντα που απαιτεί η θέση. Επίσης, ανέφερε ότι τα πτυχία από πανεπιστήμια δεν μετράν για τα προσόντα του καλλιτεχνικού διευθυντή.
      Προσπάθησε να παρερμηνεύσει τον νόμο ν. 3207/03, λέγοντας ότι όσοι έχουν 10ετή διδακτική εμπειρία και πτυχίο Φυγής έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων υποψηφίων που διαθέτουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία, κατηγοριοποίηση που δεν αναφέρει ο εν λόγω νόμος.

Όσον αφορά τα προσόντα μου που ορίζονται από τον ν. 3207/03 (Φ.Ε.Κ. 302/Α/24-12-2003) άρθρου 10 (παράγρ. 13 α΄) διαθέτω:
Α) ΠΤΥΧΙΟ ΑΤΕΙ, Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου με ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στη Τρομπέτα.
Β) ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ, του Ωδείο «ΗΧΩ»
Γ) 10ετή Καλλιτεχνική Σταδιοδρομία, η οποία αποδεικνύεται με προγράμματα μουσικών συμμετοχών σύμπραξης με ορχήστρες και μουσικά σύνολα, διαλέξεις, μουσικολογικές εργασιές και βραβεία πάνω στη μουσική

      Όλα τα παραπάνω παραστατικά βρίσκονται στον φάκελο βιογραφικού μου που κατέθεσα (αίτηση-υπεύθυνη δήλωση) για τις θέσεις καθηγητή πνευστών μουσικών οργάνων και θεωρητικών:
αρ. 4 «Φάκελο βραβείων 22 σελ.», αρ. 5 «Φάκελο Μουσικών Συμμετοχών 14 σελ.», αρ. 11 «Φάκελο Αρθρογραφίας και Μελετών 15 σελ.», «Φάκελο Άλλων Μουσικών Προσόντων σελ.11»
      Σας παραθέτω επίσης βεβαίωση μουσικής ειδίκευσης στο μουσικό όργανο της τρομπέτας, από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου μαζί με το πιστοποιητικό αποφοίτησης καθώς και μια βεβαίωση 10ετούς συμμετοχής στη Δημοτική Φιλαρμονική Καστοριάς, ώστε να την εντάξετε μαζί με τα άλλα παραστατικά της καλλιτεχνικής μου σταδιοδρομίας.
Δ) Επίσης, θα πρέπει να μου προσμετρηθεί το κριτήριο της εντοπιότητας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα δίκαια και νόμιμα δικαιώματά, εφ’ όσον δεν υπάρξει αξιοκρατική μεταχείριση των προσόντων που διαθέτω για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ, να ακυρωθεί η απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της 15ης Οκτωβρίου 2014, που ορίζει καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Νίκο Ματθαίου και να γίνει η επαναξιολόγηση των βιογραφικών σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία, για τις προσλήψεις συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου από τα ΝΠΔΔ.


Ο ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΣ

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης - Μουσικολόγος Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού


[1] Πρακ. αρ. 20/2014 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς«ΘΕΜΑ: 9o Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοτελούς Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Καστοριάς, με την επωνυμία Δημοτικό Ωδείο Δημητρίου Μπαϊρακτάρη και Σουλτάνας Πετσάλνικου-Μπαϊρακτάρη», αρ. απόφασης 247/14
[2] ΦΕΚ, τ. Β, Αρ. Φ. 1492, 17/08/2007. ΑΠΟΦΑΣΗ 43254. «Κωλύματα, ασυμβίβαστα, συγκρότηση και λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου δημοτικών και κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων του ν. 3463/2006.», αρθ. 1
[3] ΦΕΚ, τ. Α, Αρ. Φ. 87, 07/06/2010. NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.», αρθ. 14 «Κωλύματα και ασυμβί- βαστα», παρ. 6
[4] ο. π.
[5] Σύμφωνα με αριθμ. 14324/8-8-2012 έγγραφό του ΑΣΕΠ. ˙ ΦΕΚ, τ. Α, Αρ. Φ. 220, 20/09/2002. NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3051 «Συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές, τροποποίηση και συμπλήρωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και συναφείς ρυθμίσεις.», αρθ. 9 «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994», παρ. 1 [Α. Αν ο φορέας που προσλαμβάνει είναι δήμος ή κοινότητα ή δημοτική ή κοινοτική επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο ή ίδρυμα που ανήκει στο δήμο ή την κοινότητα, προτάσσονται οι υποψήφιοι που είναι δημότες του δήμου ή της κοινότητας και ακολουθούν οι υποψήφιοι που είναι δημότες των υπολοίπων δήμων ή κοινοτήτων του νομού.]
[6] ΦΕΚ, τ. Α, Αρ. Φ. 220, 20/09/2002. ο. π. αρθ. 8, «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 18τουΝ. 2190/1994», Α, Β, Γ, Δ
[7] Το πτυχίο Φυγής, όπως και οι υπόλοιποι τίτλοι που προέρχονται από Ωδεία και Μουσικές Σχολές, ανήκουν στον κλάδο ΤΕ16, και είναι αδιαβάθμητα, λογιζόμενα ως τίτλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τον ν. 2158/1993 (ΦΕΚ 109 Α΄) άρθ. 8 παρ. 5 

Η περίφημη σύσταση του κ. Χ. Πετσάλνικου προς τα μέλη του ΔΣ...


Φωτοαντίγραφο της ένστασηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου