Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Ο αέρας της Ευρώπης πριν και μετά τον κορωνοϊό από το Διάστημα

Παρίσι, Κορωνοϊός
© Pixabay
Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καταγράφει ο δορυφόρος Sentinel-5
EE-κορωνοϊός: Μείωση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης στις αστικές περιοχές, εξαιτίας της επιβολής των περιορισμών κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει μειωθεί στις αστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των δορυφόρων παρακολούθησης της ατμόσφαιρας.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους των πόλεων ότι παραμένουν ευάλωτοι –παρά τις συνθήκες απομόνωσης- στην εξάπλωση της Covid-19.
Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Φρανκφούρτη, κατέγραψαν μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μέσα επίπεδα των βλαβερών οξειδίων του αζώτου κατά την περίοδο 5-25 Μαρτίου σε σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδους του 2019, όπως δείχνουν δορυφορικές εικόνες από το δορυφόρο Sentinel-5.
Images taken more than 800 kilometers from the Earth's surface by the European Space Agency (ESA) Sentinel 5 satellite over the past few days show a drastic decrease in pollution in much of Europe. #WeDontHaveTime pic.twitter.com/EcPJKFFiaF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου