Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ο Άρης είχε κάποτε άφθονο νερό, αποκαλύπτουν μετεωρίτες που έπεσαν σε Ανταρκτική και Σαχάρα!

αρης πλανητης

Μετεωρίτες που βρέθηκαν σε Σαχάρα και Ανταρκτική, φανερώνουν πως ο «κόκκινος πλανήτης», όχι μόνο διέθετε κάποτε τουλάχιστον δύο τεράστιες υδάτινες «δεξαμενές», αλλά και ότι είχε νερό για τουλάχιστον 2.400.000.000 χρόνια!Πλούσια αποθέματα νερού είχε στο παρελθόν ο σημερινός ξηρός και βραχώδης πλανήτης Άρης, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, η οποία, μάλιστα, ανακάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο τεράστιες υπόγειες «δεξαμενές» νερού στον «κόκκινο πλανήτη», αποδεικνύοντας την παρουσία νερού στον Άρη, επί δισεκατομμύρια χρόνια.
Ερευνητές του Διαστήματος με επικεφαλής την Τζέσικα Μπαρνς του αμερικανικού πανεπιστημίου της Αριζόνα, βρήκαν τα αποδεικτικά στοιχεία όχι στον Άρη, αλλά στη… Γη, καθώς ανέλυσαν τη σύνθεση δύο μετεωριτών που έπεσαν στον πλανήτη μας και διαπιστώθηκε ότι ήταν βραχώδη πετρώματα που είχαν αποσπαστεί από τον τέταρτο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Ο ένας, με την ονομασία Allan Hills 84001, βρέθηκε στην Ανταρκτική, ενώ ο άλλος, ο Northwest Africa 7034, εντοπίστηκε στην έρημο Σαχάρα το 2011.
μετεωριτης
Η Μπαρνς εξέτασε τα ισότοπα του υδρογόνου που περιέχουν οι δύο μετεωρίτες, καθώς, όπως είπε, οι ουσίες αυτές αποκαλύπτουν την ιστορία του νερού μέσα στο οποίο ήταν βυθισμένος ένας βράχος. «Είναι κάτι σαν… απολίθωμα του νερού», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, από την ανάλυση προέκυψε ότι οι δύο μετεωρίτες ήταν βυθισμένοι σε δύο διαφορετικές, υπόγειες «δεξαμενές» νερού στον πλανήτη Άρη.
Ο Allan Hills 84001 ήταν βυθισμένος σε νερό κάτω από την επιφάνεια του Άρη πριν από 3.900.000.000 χρόνια. Ο Northwest Africa 7034 ήταν βυθισμένος σε υπόγειο νερό σε άλλο σημείο του «κόκκινου πλανήτη», πριν από 1.500.000.000 χρόνιαΑυτό σημαίνει ότι στον Άρη υπήρχε σίγουρα υπόγειο νερό, για περίοδο 2.400.000.000 ετών!
Πηγή Δημοσίευσης: https://www.newsbreak.gr/kosmos/89968/aris-nero-meteorites-antarktiki-sachara/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου