Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

Αυτό είναι το πιο ακριβό τεθωρακισμένο στον πλανήτη!

K2


Σύμφωνα με τον οργανισμό Guinness World Records, το τεθωρακισμένο K2 Black Panther είναι η πιο ακριβή δεξαμενή στον κόσμο στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Το K2 έχει μια σειρά χαρακτηριστικών που το καθιστούν απίστευτα ικανό – και αρκετά θανατηφόρο στο πεδίο της μάχης και δικαιολογούν την υπέρογκη τιμή του. 

Η Rotem αποκάλυψε το άρμα μάχης μαζί με τροχοφόρα οχήματα και μη επανδρωμένα συστήματα κατά την Αεροδιαστημική και Αμυντική Έκθεση της Σεούλ (ADEX) τον Οκτώβριο του 2009 στο αεροδρόμιο της Σεούλ στην πόλη Σιογκνάμ της Περιφέρειας Κιέονγκι.

Το K2 Black Panther είναι ένας, υψηλής τεχνολογίας, νέος τύπος άρματος και προκειται να αντικαταστήσει τα άρματα σειράς K1 και M48.

To νεό MBT διαθέτει αυξημένη κινητικότητα και ισχύ πυρός σε σχέση με το K1, και θεωρείται ως ένα από τα πιο εξελιγμένα άρματα μάχης στον κόσμο.

Ο σχεδιασμός του K2 ολοκληρώθηκε το 2008. Τον Μάρτιο του 2011, η Rotem υπέγραψε συμφωνία συν-παραγωγής με αναδόχους του K2 και ξόδεψε 12 εκατομμύρια δολάρια ($) για να επιλύσει τις οικονομικές δυσχέρειες που προέκυψαν απο τις καθυστερήσεις της μαζικής παραγωγής των αρμάτων.


Το Νοέμβριο του 2011 η Rotem υπέγραψε λειτουργική σύμβαση με τους αναδόχους συνολικής αξίας 2,6 εκατ. $ . Η μαζική παραγωγή του K2 καθυστέρησε περαιτέρω λόγω των τεχνικών ελαττωμάτων στους κινητήρες και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Τον Ιούλιο του 2008 , η Rotem υπέγραψε συμφωνία τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκική Otokar για την προμήθεια τεχνολογικών πακέτων του k2 για την ανάπτυξη του Τουρκικού άρματος μάχης Altay. Η Rotem θα προμηθεύσει τον κύριο εξοπλισμό του Altay ο οποίος θα βασίζεται στην εξέλιξη του άρματος μάχης K2 Black Panther.

Αν και τα K1 και K1A1 ήταν περισσότερο από ικανοποιητικά για την αντιμετώπιση των αντιμαχόμενων βορειοκορεατικών αρμάτων μάχης, το έργο ξεκίνησε το 1995 με σκοπό την εξέλιξη και ανάπτυξη ενός νέου άρματος μάχης με μεγαλύτερη έμφαση στην εγχώρια τεχνολογία, για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Στρατού της Νότιας Κορέας και να επιτραπεί η είσοδος του άρματος στην εξαγωγική αγορά χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό.


Η Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης (ADD) ανέλαβε την αποστολή της εξέλιξης του νέου άρματος μάχης με την ενσωμάτωση τελευταίας γενιάς τεχνολογιών. Κατά την πορεία των 11 επόμενων ετών και δαπανώντας περίπου 230 εκατομμύρια $, τελικά ο σχεδιασμός οριστικοποιήθηκε ως έτοιμος προς παραγωγή. Περισσότερο από το 90% του σχεδιασμού του άρματος είναι εγχώριας προέλευσης. Το άρμα κατασκευάζεται από την Rotem, με την Samsung Techwin και την World Industries Ace να παράγουν και προμηθεύουν διάφορα εξαρτήματα και εξοπλισμό του άρματος.Υπήρχαν δύο κύρια σχέδια τα οποία βρισκότανε σε εξέλιξη, το ένα ήταν εξοπλισμένο με επανδρωμένο πύργο και ακόμη ένα που διέθετε μη επανδρωμένο πύργο. Το σχέδιο με τον μη επανδρωμένο πύργο απορρίφθηκε κατά τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού, και το σχέδιο του επανδρωμένου πύργου επικράτησε ολοκληρωτικά.

H αρχική απαίτηση για το πυροβόλο του K-2 ήταν το πειραματικό λειόκανο πυροβόλο των 140 χιλιοστών της Rheinmetall. Αυτό το σχέδιο, ωστόσο, κατέρρευσε, όταν η Rheinmetall αποφάσισε να σταματήσει την εξέλιξη του, λόγω της έλλειψης προβλέψιμων μελλοντικών απειλών, από τις οποίες, το τελευταίο πυροβόλο της, το 120χιλ/55L, δεν θα μπορούσε να ηττηθεί για τα επόμενα χρόνια, έτσι δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του πυροβόλου με το L55, μαζί με την μελέτη για την χωρητικότητα των βλημάτων. Το όχημα είναι, εν τούτοις, ικανό να δεχθεί το 140χιλ. πυροβόλο με ελάχιστες τροποποιήσεις. Ελάχιστες εικόνες και βίντεο αποδεσμεύτηκαν το 2003 από την ADD, οι οποίες παρείχαν κάποια στιγμιότυπα με το τι θα είναι εξοπλισμένο το νέο άρμα μάχης.

Το Black Panther έφτασε σε φάση παραγωγής τον Μάρτιο του 2007, όταν το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα μοντέλα παραγωγής εξήλθε από την γραμμή συναρμολόγησης στο Τσανγκγουον της Νότιας Κορέας.


Φτάνοντας στη φάση παραγωγής, αρκετά μέσα ενημέρωσης εσφαλμένα μπέρδεψαν το πυροβόλο του K2 με αυτό του 52 διαμετρημάτων (6,24 μέτρα) παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Leclerc. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού το K2 χρησιμοποιεί το πυροβόλο 55 διαμετρημάτων (6,6 μέτρα).


Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου