Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Τον Τούρκο δεν τον φοβάμαι αλλά το μίασμα του προσκυνήματος...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
-Πώς ονομάζεσαι;
-Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
-Από πού κατάγεσαι;
-Από το Λιμποβίσι της Καρύταινας.
-Πόσων ετών είσαι;
-Εξήντα τέσσερων.
-Τι επάγγελμα κάνεις;
-Στρατιωτικός. Στρατιώτης ήμουνα. Κράταγα επί 49 χρόνια στο χέρι το ντουφέκι και πολεμούσα νύχτα μέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιμήθηκα μια ζωή. Είδα τους συγγενείς μου να πεθαίνουν, τ΄ αδέρφια μου να τυραννιούνται και τα παιδιά μου να ξεψυχάνε μπροστά μου. Μα δε δείλιασα. Πίστευα πως ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για τη λευτεριά μας και πως δεν θα την έπαιρνε πίσω..

«Τον Τούρκο δεν τον φοβάμαι διότι αν θέλει να υποτάξει με βία τον τόπο και να βαστάξει και να τον κατέχει θέλει τουλάχιστον 50.000 διαρκώς Τούρκους δια φρουράν, αλλά τώρα φοβούμαι το μίασμα του προσκυνήματος ότι πρέπει να καταβάλουμε κόπους διπλούς».
«Φωτιά στα σπίτια και τσεκούρι στην περιουσία και το λαιμό εκείνων που κάνουν τα χατίρια των Τούρκων.. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!»
Επίκαιρος παρά ποτέ.. Ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ήρθε ως ''Θείο Δώρο'' για το έθνος, στις 3 Απριλίου του 1770.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου