Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Παρατείνονται οι αυστηροί περιορισμοί σε κοινότητες στην Καστοριά και την Ξάνθη


Κορωνοϊός: Παρατείνονται οι αυστηροί περιορισμοί σε κοινότητες στην Καστοριά και την Ξάνθη
Την παράταση των αυστηρών μέτρων σε κοινότητες που βρίσκονται σε απομόνωση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, παρατείνεται για ακόμη δέκα ημέρες και για καθαρά προληπτικούς λόγους, η καραντίνα στην Μεσοποταμία Καστοριάς για ακόμη δέκα ημέρες, έως και τις 24 Απριλίου δηλαδή.

Παράλληλα, έως και τις 27 Απριλίου θα συνεχιστούν τα μέτρα στις κοινότητες Ορέστιδος και Νεστόριου στην Καστοριά, αλλά και στην Μύκη Ξάνθης.

Στις εξής περιοχές ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως και τις 08:00 το πρωί, ενώ οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση ορισμένων εκ των εξαιρέσεων σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων, όπως η έξοδος για βοήθεια προς άτομο που χρίζει αυτής. Παράλληλα, ισχύουν αυστηροί περιορισμοί στην λειτουργία λαϊκών αγορών και σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνονται οι περιορισμοί που έχουν τεθεί στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης έως και τις 20 Απριλίου.

Ακόμη, ανακοίνωσε πως λαμβάνει τέλος η καραντίνα στην κοινότητα του Εχίνου Ξάνθης, αλλά και στην Φούστανη της Πέλλας.
Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως έγιναν εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ στο Δροσερό της Ξάνθης, όπου εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένα βρέφος 15 μηνών σε καταυλισμό Ρομά.

Το βρέφος νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία καθώς στην περιοχή είναι μεγάλα τα επιδημιολογικά φορτία.

«Σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές οικισμού και όσους ζουν καθημερινά σε αυτό, προχωρήσαμε σε οριοθέτηση περιοχής ελέγχου», είπε και τόνισε πως ελήφθησαν συνολικά 335 δείγματα και τις επόμενες 18 ώρες οι Αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους τα στοιχεία και θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου