Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Πλανήτης Άρης φωτογραφίες: Η NASA μάς ταξιδεύει στον «Κόκκινο πλανήτη»


Πλανήτης Άρης φωτογραφίες: Η NASA μάς χάρισε το καλύτερο πανόραμα του Κόκκινου Πλανήτη, μια εικόνα 1,8 δισ. pixels.

Πλανήτης Άρης φωτογραφίες: Η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ σκέφτηκε να μας χαρίσει γερές δόσεις μαγείας από τον Κόκκινο Πλανήτη, όπως λέγεται αλλιώς ο πλανήτης Άρης. Εδώ έχουμε ένα πανόραμα που τράβηξε το Curiosity στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, μια εικόνα 1,8 δισ. pixels. Πρόκειται φυσικά για συρραφή φωτογραφιών, πάνω από 1.000 εικόνες, από την περιοχή που βρίσκεται πλέον το Curiosity. Μεταξύ 24 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2019, η κάμερα του Curiosity έστρεψε τον τηλεφακό της στον Άρη και τράβηξε εικόνες μεταξύ 12:00-2:00 το μεσημέρι.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν εκείνες τις ώρες ώστε να έχει σταθερές συνθήκες φωτός. Το Curiosity είχε μερικές μέρες με χαλαρό πρόγραμμα και η NASA σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του προς τέρψη του κόσμου. Πότε θα ξανασυμβεί και αν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο, αφού το τελευταίο πανόραμα υψηλής ανάλυσης του Curiosity έλαβε χώρα το 2013.Γιατί ονομάζεται «Κόκκινος πλανήτης»
Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας Συστήματος, ο δεύτερος πλησιέστερος στη Γη, και ο έβδομος σε διαστάσεις και μάζα του Ηλιακού Συστήματος (ο δεύτερος μικρότερος μετά τον Ερμή). Λέγεται συχνά και «ερυθρός πλανήτης» εξαιτίας του ερυθρού χρώματος που παρουσιάζει οφειλόμενο στο τριοξείδιο του σιδήρου (Fe2O3) στην επιφάνειά του.
O Άρης είναι ένας «γήινος πλανήτης» με λεπτή και αραιή ατμόσφαιρα, και με επιφάνεια που συνδυάζει τους κρατήρες σύγκρουσης της Σελήνης και τα ηφαίστεια, τις κοιλάδες, τις ερήμους και τα πολικά παγοκαλύμματα της Γης. Φαίνεται ακόμη να έχει περιοδικά επαναλαμβανόμενες «εποχές του έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου