Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ημέρα της Ευρώπης: Αφιερωμένη στα θύματα του κορωνοϊου - Οι εκδηλώσεις του Ευρωκοινοβουλίου

Ημέρα της Ευρώπης: Αφιερωμένη στα θύματα του κορωνοϊου - Οι εκδηλώσεις του Ευρωκοινοβουλίου

Το Σάββατο 9 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, που σηματοδοτεί και την 70ή επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman, διοργανώνοντας σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι, Παραμένουμε Ασφαλείς».

Την Ημέρα της Ευρώπης 2020, οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα της πανδημίας του Covid-19 και στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι σε πνεύμα αλληλεγγύης βοηθούν την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, γιορτάζουν την 70ή επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman και συζητούν για το κοινό μας μέλλον την επόμενη μέρα. 

 
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής (οι ώρες που αναφέρονται είναι ώρες Ελλάδος):

11:15 – Ζωντανή συζήτηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΚ David Sassoli και εκπροσώπων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο ημικύκλιο της Ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες
12:30 – Ζωντανή συζήτηση για το κοινό μέλλον της ΕΕ με τους Αντιπροέδρους του ΕΚ Othmar Karas και Katarina Barley στο ημικύκλιο της Ολομέλειας του ΕΚ στις Βρυξέλλες
13:15 – Βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του ΕΚ
14:00 – Βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Πρόεδρο του ΕΚ David Sassoli
15:00 – Κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων με τους προέδρους των επιτροπών του ΕΚ: η αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία του Covid-19
Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του EP Live και της σελίδας Facebook του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.  

Μουσική Ημέρα της Ευρώπης
70 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman και οι Ευρωπαίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία άνευ προηγουμένου κρίση. Κάθε μέρα, γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, δάσκαλοι και ερευνητές, εργαζόμενοι στις μεταφορές, σε υπηρεσίες καθαριότητες και σε σουπερμάρκετ, φίλοι και γείτονες εκφράζουν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – το πνεύμα της αλληλεγγύης που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

30 καλλιτέχνες από 30 διαφορετικές χώρες μοιράζονται τη μουσική τους, την αισιοδοξία τους και το όραμά τους για την Ευρώπη. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η καλλιτέχνης Μαρίνα Σάττι.

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά αύριο Σάββατο 9 Μαΐου στις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω της σελίδας Facebook του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

70 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης Schuman
Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που ο Robert Schuman διατύπωσε τη διακήρυξη της ένωσης των ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος του ήταν να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και να μην επιστρέψουμε ποτέ στη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η τρέχουσα κρίση υγείας φέρνει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με την ίδια επιλογή αλληλεγγύης και γειτονικής υποστήριξης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το πρόγραμμα.
Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου