Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Αντεπίθεση Σαββόπουλου: «Προκαλώ την κ. Τελιγιορίδου να μας πει τι έκανε ο φορέας όσο καιρό λειτούργησε»


Απάντηση Σαββόπουλου για το φορέα Διαχείρισης: «Προκαλώ την κ. Τελιγιορίδου να μας πει αν έκανε τίποτα όσο καιρό λειτούργησε»

Στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, για την κατάργηση του φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όσα είπε χθες η Ολυμπία Tελιγιορίδου, η οποία και κατηγόρησε όλους τους φορείς της Καστοριάς για την εξέλιξη αυτή.
 
Όπως εξήγησε ο κύριος Σαββόπουλος: «Το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε από την Αυτοδιοίκηση την αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης της λίμνης, ίδρυσαν ένα νέο φορέα διαχείρισης “τέρας” από τις παρυφές της Αετομηλίτσας μέχρι τις παρυφές της Εδέσσης και βάλανε μέσα πέντε λίμνες και 15 βουνά, έβαλαν ένα διοικητικό συμβούλιο που δεν ξέρω αν συνεδρίασε καμιά φορά -να τη ρωτήσετε να μας πει η κ. Τελιγιορίδου αν συνεδρίασε ποτέ- , το 2018 πήραν και μπράβο τους, 10 υπαλλήλους με σχέση δωδεκάμηνης απασχόλησης, οι οποίοι ουδέποτε έκαναν τίποτα, όπως και αργότερα βέβαια επί Νέας Δημοκρατίας με τη διαφορά ότι ο φορέας δεν ήταν επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έγινε τίποτα απολύτως πέρα από μερικές βεβαιώσεις. Δεν στηρίχτηκε η προσπάθεια ούτε από τη δική τους κυβέρνηση, Και έρχεται σήμερα να μας πει ότι πήγε στον φορέα διαχείρισης των Πρεσπών. Ούτε εγώ ήθελα να πάει στις Πρέσπες, αλλά ο εκεί φορέας διαχείρισης είναι ένας συγκροτημένος φορέας ο οποίος λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια, με οργάνωση, με τακτικό προσωπικό, με χρηματοδοτήσεις και με συμμετοχές σε πολλά προγράμματα. Αυτό που δημιουργήθηκε το 2017, δεν λειτούργησε ποτέ και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που δεν λειτούργησε ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μας πει η κ. Τελιγιορίδου αν τους  πήγε ένα γραφείο ή έναν υπολογιστή όσο ήταν υπουργός της Κυβέρνησης. Να βγει και να το πει ευθέως».

«Δεν έπρεπε να δημιουργηθεί ποτέ»
«Ο φορέας υπήρχε στη δικαιοδοσία της αντιπεριφέρειας και καταργήθηκε για να δημιουργηθεί αυτό το “τερατούργημα”»  σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ προσωπικά θα ήθελα να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς στο οποίο την αρμοδιότητα της διαχείρισης την είχε η Αντιπεριφέρεια, η οποία διαθέτει το προσωπικό που ξέρει τη δουλειά του πολύ καλά. Θα το ξαναπώ, δεν μου αρέσει που έφυγε αλλά δεν μου άρεσε και το σχήμα που δημιουργήθηκε το 2017. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο φορέας διαχείρισης ανήκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Και κάποιοι βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι πανηγύριζαν για κάτι που είχαμε στα χέρια μας και μας το πήραν για να φτιάξουν ένα τερατούργημα με 52 προστατευόμενες περιοχές. Προκαλώ την κ. Τελιγιοριδου να μας πει πέρα από κόψιμο χόρτων και έκδοση βεβαιώσεων τι έκανε αυτός ο φορέας όσο λειτούργησε. Δεν τους δόθηκε καμία βοήθεια καμία αρμοδιότητα και καμία στήριξη από την ίδια την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τον δημιούργησε. Δεν υπήρχε ούτε ένα αυτοκίνητο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Και να ξέρετε, από εμάς δεν θα δείτε πράξεις για το θεαθήναι»… 
Πηγή: sentra.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου