Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Επέτειος μνήμης Άλωσης της Βασιλίδος των Πόλεων στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

basilidos kastoria

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς τελέστηκε σήμερα, 29 Μαΐου 2020, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, στο τέλος της οποίας εψάλλη ιερό μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων προμάχων και υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αυτού, ως και πάντων των τελειωθέντων αδελφών ημών κατά την ημέρα εκείνη.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο λόγο μιλώντας με συγκίνηση για την ιστορική ημέρα εκείνη, η οποία δυστυχώς σήμερα τιμάται κατά κύριο λόγο μόνο από την Εκκλησία, καθώς πολιτειακοί φορείς την ξεχνούν, αγνοώντας αυτήν την σημαδιακή ημερομηνία, την ίδια ώρα που στην Τουρκία πραγματοποιούνται μεγαλοπρεπείς εορτασμοί.

Έκανε δε, ειδική μνεία σε όλους αυτούς που με αυτοθυσία έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης και ευχήθηκε του χρόνου, που συμπληρώνονται και 200 έτη από την εθνική μας παλιγγενεσία, να επιτρέψουν οι συνθήκες να τιμηθεί με τις αρμόζουσες εκδηλώσεις και αυτή η ημέρα.

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου