Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ζαββός: Μάχη προ του αναχώματος για να σταθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ζαββός: Μάχη προ του αναχώματος για να σταθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Δραματική έκκληση προς τις τράπεζες να βάλουν πλάτη παρέχοντας άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις με στόχο τη βιωσιμότητά τους κι άρα την ανάκαμψη της οικονομίας, απηύθυνε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων κι εργαζόμενων με πόλεμο και επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε προ του αναχώματος. 

«Οι τράπεζες πρέπει τη ρευστότητα  σε πολύ μικρούς χρόνους να την παράσχουν στην πραγματική οικονομία,  γιατί δίνουμε μάχη προ του αναχώματος, να κρατηθούν  όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δίνει τη μάχη όλη η κυβέρνηση  και οι τράπεζες έχουν να διαδραματίσουν έναν νέο σημαντικό ρόλο ως όχημα και ιμάντας μεταβίβασης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.  


Αναφερόμενος, δε, στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις 31 Ιουλίου οπότε και θα λήξει η νέα τρίμηνη παράταση, ο κ. Ζαββός μίλησε για σχέδιο που θα βγάζει εκτός τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ τόνισε ότι αυτό θα συνδυαστεί και με τις ρυθμίσεις του νέου πτωχευτικού κώδικα, ο οποίος όπως ανακοίνωσε αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή τον επόμενο μήνα.

«Πιστεύουμε ότι η επιδότηση αυτή (σ.σ. των τόκων) δεν είναι ένα επίδομα, αλλά αποτελεί μία επένδυση προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, την κοινωνία και ευρύτερη την οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων, απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, που έκανε λόγο για «παράταση στο πρόβλημα κι όχι παράθυρο λύσης».
Ναντίν Χαρδαλιά

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου