Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

Ρωσογερμανικό τηλεσκόπιο χαρτογράφησε σε υψηλή ανάλυση ολόκληρο το διάστημα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Spektr-RG
Το διαστημικό  πραγματοποίησε για πρώτη φορά χαρτογράφηση ολόκληρου του διαστήματος σε υψηλή ανάλυση με ακτίνες Χ


Στην ολοκλήρωση της πρώτης χαρτογράφησης ολόκληρου του διαστήματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ, προχώρησε το ρωσογερμανικό Διαστημικό Παρατηρητήριο Spektr-RG, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών


«Τα καταφέραμε. Το τηλεσκόπιο ART-XC του παρατηρητηρίου Spektr-RG ολοκλήρωσε την πρώτη χαρτογράφηση ολόκληρου του ουρανού! Όπως προβλέψαμε, μας πήρε σχεδόν μισό έτος, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το τηλεσκόπιο συνεχώς παρακολουθούσε τον ουρανό, χρησιμοποιώντας σκληρές ακτίνες Χ» ανέφερε το Ινστιτούτο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ένας παρόμοιος χάρτης με σχεδόν την ίδια ανάλυση, είχε δημιουργηθεί από το γερμανικό παρατηρητήριο ROSAT με μαλακές ακτίνες Χ, πριν από 30 χρόνια. Άλλοι χάρτες που έχουν δημιουργηθεί, διαθέτουν χαμηλότερη ανάλυση από αυτή που έχει ο νέος χάρτης του Spektr-RG.


Η αποστολή Spektr-RG αποτελεί ένα κοινό πρόγραμμα, μεταξύ της Roscosmos και της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας, DLR. Το Spektr-RG είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 13 Ιουλίου 2019.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το τηλεσκόπιο αναμένεται να ολοκληρώσει οκτώ τοπογραφήσεις ολόκληρου του ουρανού, για να εντοπίσει πηγές ακτίνων Χ στο σύμπαν, με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια.
Πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου