Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Σηκώνοντας σκόνη για τον μαέστρο... με δικαστές τους ανέργους της Καστοριάς. Κάντο όπως ο Πέτρος Ντούκας - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΜΑ


Ο Πέτρος Ντούκας μετείχε στον Συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη «Ώρα για Δουλειά», ως υποψήφιος σύμβουλος της τοπικής δημοτικής ενότητας Καστοριάς στις δημοτικές εκλογές του 2019, όπου και εκλέχτηκε.


Και τι λέει σε ανάρτηση που έκανε στο χρονολόγιό του στο Facebook για το θέμα της Φιλαρμονικής;;;
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: #αδικαιολόγητα λεφτά, #απο δω και από εκεί, #απευθείας αναθέσεις, #ψηφαλάκια, #νέοι που χτυπιούνται, #νέοι που οδύροντε, #ποσά, #ανεργία, #Καστοριά, #επιστήμονες με πτυχία, #αγορά εργασίας, #βασικό μισθό, #19000 ετήσιο μισθό, #προκλητική συμπεριφορά, #νέοι συμπολίτες, #λυπηρό, #τραγελαφικό

Μερικοί από τους likeτζληδες της ανάρτησης του Πέτρου Ντούκα είναι και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Ζησόπουλος, Κίμωνας Μηταλίδης πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Άκης Λιάμης Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και άλλοι….


Ένας τρίτος που θα καθίσει να διαβάσει αυτό το κείμενο του Πέτρου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει λεπτομέρειες για το τι έχει γίνει με την Φιλαρμονική τι θα καταλάβει τελικά; Ότι ένα λαμόγιο πήρε 19000 χιλιάρικα ευρώ, γεγονός προκλητικό, λεφτά αδικαιολόγητα, χωρίς να τα αξίζει, με απευθείας ανάθεση για ψήφους σε μια Καστοριά που υπάρχει μεγάλη ανεργία, σε μια Καστοριά όπου επιστήμονες με πτυχία δεν μπορούν να βρουν την οποιαδήποτε δουλειά ενώ υπάρχει ένα λαμόγιο που παίρνει 19000 χιλιάρικα. Τα 19000 χιλιαρικα του λαμόγιου είναι προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους νέους που κάνουν 2 και 3 δουλειές για να ζήσουν τις οικογένειές τους, γεγονός τραγελαφικό και λυπηρό.

Πουθενά όμως ο κ. Ντούκας δεν αναφέρει ότι αυτό το λαμόγιο που είναι ο Γιάννης ο Τσακιρίδης:

-  Σπούδαζε 12 χρόνια για να λάβει τους 5 τίτλους σπουδών του και την ιδιότητα και επαγγελματική ειδίκευση του μαέστρου.

-      Έλαβε διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς που έκαναν την Καστοριά περήφανη.

μ  8 χρόνια εργαζόταν ως ωρομίσθος σε Σχολεία, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και αλλού για τα προς το ζην.

-   Κόπιασε από το 2010 να πείσει τις Δημοτικές Αρχές για να επαναλειτουργήσει η Φιλαρμονική και εν τέλει τον Δεκέμβριο το 2016 που έγινε η πρώτη σύμβαση με τον Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καστοριάς, συμμετείχε σε Δημόσιο Διαγωνισμό και με παρέμβαση δικηγόρου εν τέλει ανέλαβε την Φιλαρμονική.

-      Δεν αναφέρει ότι το 2017 βρήκε όλα τα μουσικά όργανα της παλιάς Φιλαρμονικής του Δήμου κατεστραμμένα και αφιέρωσε αμισθί δεκάδες ώρες να τα επισκευάσει με προσωπικά του έξοδα

-      Δεν αναφέρει ότι το 2017 έτρεχε να βρει μουσικά όργανα για τους μαθητές του στην Φιλαρμονική του Δήμου και κανείς δεν βοηθούσε.

-      Δεν αναφέρει ότι συγγενικό του πρόσωπο δώρισε 3000€ για αγορά μουσικών οργάνων, ώστε να δώσει στους μαθητές του.

-      Δεν αναφέρει ότι δίδασκε στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο και χωρίς εξοπλισμό και αναλώσιμα και παρόλο αυτά κατάφερε να κρατήσει μαθητές και να τους κάνει να αγαπήσουν την μουσική δημιουργώντας την Φιλαρμονική.

-      Δεν αναφέρει ότι το 2018 έμεινε 10 μήνες  χωρίς σύμβαση από το Νομικό Πρόσωπο και δίδασκε δωρεάν του μαθητές του για να μην τους στεναχωρήσει και πάλι με υποσχέσεις ότι θα του γινόταν η σύμβαση.

-      Δεν αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2018 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το ΔΣ του Νομικού Προσώπου για να του γίνει απευθείας ανάθεση μιας και δεν υπήρχαν άλλοι μαέστροι φιλαρμονικής στον Νομό Καστοριάς και εν τέλει η σύμβαση υπογράφηκε 15 Οκτωβρίου 2018. Κανένας καστοριανός δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτό, ούτε υπήρξε άλλος καστοριανός μαέστρος να καταγγείλει την Δημοτική Αρχή για την απευθείας ανάθεση.

-      Δεν αναφέρει τον αγώνα που έδωσε να πείσει την δημοτική αρχή Αγγελή να αγοράσει καινούργια μουσικά όργανα και στολές και να αποκτήσει η Καστοριά μας μια αξιοπρεπή Φιλαρμονική.

-      Δεν αναφέρει ότι προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει συμπολίτες μας να υποστηρίξουν την Φιλαρμονική ηθικά και υλικά όπως μπορούσαν.

-      Δεν αναφέρει ότι πότε στο παρελθόν δεν υπήρξε Φιλαρμονική με τόσο γρήγορη καλλιτεχνική εξέλιξη, που να μπορεί παρόλες τις αντιξοότητες να συμμετέχει σε δημόσιες εμφανίσεις.

-      Δεν αναφέρει ότι η Φιλαρμονική τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Κορεντσίδη που υποστήριξε στις εκλογές που υποστήριξε αριθμούσε 41 μέλη. Μαθητές και ενήλικες. Με συμμετοχή στα μαθήματα και τις πρόβες πατέρα με τους δύο υιούς του, μητέρα με την κόρη της, μητέρα με τον γιό της, αδέλφια, ενήλικες ακόμα και συνταξιούχοι.

-         Δεν αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή βρήκε έτοιμα μουσικά όργανα και στολές

-      Δεν αναφέρει ότι η παλιά σύμβαση του μαέστρου που αφορούσε ώρες διδασκαλίας έληξε 15 Οκτωβρίου 2019 και ότι με υποσχέσεις ότι θα ανανεωθεί πέρασαν 3 μήνες να διδάσκει 41 μαθητές,ως 25 Ιανουαρίου 2020, αφιερώνοντας περί της 50-60 ώρες την εβδομάδα για διδασκαλία σε 20 τμήματα μουσικής, πρόβες ορχήστρας, κατοίκον εργασία για προετοιμασία διδακτέας ύλη, συγγραφή παρτιτούρων και ενορχηστρώσεων για το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής.

-      Δεν αναφέρει ότι μετά από 12 χρόνια διαλυμένης δημοτικής φιλαρμονικής από το 2008, βγήκε και έπαιξε σε παρέλαση η νέα ανασυσταμένη Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς 28η Οκτωβρίου και 11η Νοεμβρίου αποσπώντας θετικές κριτικές από πολλούς.

-      Δεν αναφέρει ότι ενώ ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής του Νομικού Προσώπου κ. Σάκης Ρήμος, συνυποψήφιός του Πέτρου Ντούκα στις δημοτικές εκλογές του 2019, ψήφιζε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, https://www.loungenews.gr/2020/06/2019-1710-k-12-5.html?fbclid=IwAR2NPmg5SNvgeSs790UR9mN0TJBW2AZwlQs_rEBAuiv9_4wf6MPzdKHzKvs
    να λαμβάνει μηνιαία αντιμισθία 1710€ ο Πέτρος Τόσκος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (απόφοιτος Λυκέιου; Γυμνασίου; Δημοτικού;) με τα γνωστά χρέη που έχει η ΔΕΥΑΚ. Όμως για τον δάσκαλο και μαέστρο της φιλαρμονικής δεν κινήθηκε άμεσα να εξοφλήσει 17000€ περίπου παλαιές ανεξόφλητες οφειλές, που μέχρι αυτή την στιγμή ακόμα δεν έχει υπάρξει ολική εξόφληση των παρεχόμενων υπηρεσιών αρχιμουσικού, παρόλες τις μερικές εξογλητικές καταβολές της τάξης των 5500 .

-      Δεν αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή Κορεντσίδη και το Νομικό Πρόσωπο του Ρήμου 10 μήνες μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα για να λειτουργεί σωστά η Φιλαρμονική, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό. Δηλ. δεν προγραμμάτισε ως σήμερα εδώ και 10 μήνες ούτε για επαναπροκήρυξη της θέσης του μαέστρου, ούτε για αγορά εξοπλισμού και διδακτικού υλικού (μουσικά όργανα, αναλώσιμα) αλλά ούτε και για χώρο στέγασης της Φιλαρμονικής. Ούτε στους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους πρόβλεψαν πιστώσεις για την Φιλαρμονική.

-      Δεν αναφέρει ότι στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καστοριάς που είναι πρόεδρος ο Σάκης Ρήμος ενώ για τους βρεφονηπιοκόμους που δεν ανανέωσαν τις συμβασεις τους πήραν απόφαση ως συμβούλιο αιτιολογώντας την απόφασή τους,  για τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής που του άφησαν τα μουσικά όργανα και τις στολές να δουλεύει δωρεάν για τον Δήμο και να υποστεί άγρια εκμεττάλευση με ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα του γινοταν η συμβαση δεν πήραν καμια απόφαση

-      Δεν αναφέρει ότι σε δημόσιες ένστολες δοκιμαστικές εμφανίσεις που έκανε η Φιλαρμονική, για τις παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου και 11ης Νοεμβρίου εκ των υστέρων εφ’ όσον παρασχέθηκε η υπηρεσία του αρχιμουσικού από την παλιά σύμβαση, συνεδρίαζε το ΔΣ του Νομικού Προσώπου για να μην εγκρίνει την πληρωμή τους.

-      Δεν αναφέρει ότι όλες τις εκδηλώσεις – δημόσιες εμφανίσεις που έκανε η Φιλαρμονική, την περίοδο των Χριστουγέννων, εκ των υστέρων συνεδρίαζε το Νομικό Πρόσωπο που προεδρεύει  ο κ. Σάκης Ρήμος για να μην εγκρίνει την πληρωμή τους, με άγρια εκμετάλλευση του μαέστρου για να προβάλλεται ο Δήμος και οι αιρετοί του ότι κάνουν τουριστική προβολή (στις πλάτες των κορόιδων).

-      Δεν αναφέρει ότι οι γονείς και οι μαθητές της Φιλαρμονικής 11 Φεβρουαρίου 2020 μάζεψαν υπογραφές για όλα αυτά τα χάλια της Δημοτικής Αρχής Κορεντσίδη και Νομικού Προσώπου και δεν καταγράφηκε σε καμια εφημερίδα της Καστοριάς η επιστολή τους παρόλο που την έστειλαν. Άλλα σε 1-2 ιστοσελίδες ενημέρωσης: https://oladeka.com/2020/02/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD/

-      Δεν αναφέρει ότι οι γονείς και μαθητές της Φιλαρμονικής  ύστερα από πολλούς μήνες ψεύτικων υποσχέσεων από τον Δήμαρχο Καστοριάς που έκαναν επαφές αγανάκτισαν και άφησαν τις στολές τους στο Δημαρχείο, αποχωρώντας σύσσωμοι όλοι, και χωρίς κανένας από τον Δήμο να θέλει να τους μιλήσει και υποδεχτεί, ούτε καν να παραλάβει τις στολές τους που περίμεναν μία ώρα έξω από το Δημαρχείο.

-      Δεν αναφέρει τα παζαρέματα του μισθού της θέσης του μαέστρου από αιρετούς της Δημοτικής Αρχής Κορεντσίδη, που βγηκαν στα ραδιόφωνα Ζησόπουλος, Ρήμος  αλλά και στα social media Μηταλίδης που για να γίνει κάποιος μαέστρος πρέπει να φτύσει αίμα και η αμοιβή ενός μαέστρου ορίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

-      Δεν αναφέρει ότι τα μισά περίπου χρήματα σύμβασης 19000€ δημόσιου έργου, με 24% ΦΠΑ και 24% Φόρο Εταιρειών, δηλ. 9120€ επιστρέφουν πάλι πίσω στο κράτος από όπου και χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Καστοριάς και το Νομικό Πρόσωπο που έκανε την Σύμβαση.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ  ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου