Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Η Αίγυπτος ‘κατεβάζει’ στρατό ενώ επικρατούν Σάρατζ και Ερντογάν - Τανκς και ελικόπτερα στη Λιβύη -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εισβολή του Αιγυπτιακού στρατού στην Λιβύη!
Παρά τις μεγαλοστομίες περί πρωτοβουλίας για εκεχειρία και περαιτέρω συζητήσεις, η Αίγυπτος φέρεται να αυξάνει την παρουσία των στρατιωτικών της δυνάμεων στα σύνορα με τη Λιβύη
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο μέτωπο της Λιβύης όπου φαίνεται πως αυτή τη στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά του Σαράτζ και του Ταγίπ Ερντογάν που τον στηρίζει.

Υπό αυτές τις συνθήκες η αιγυπτιακή πλευρά ανακοίνωσε την έναρξη πρωτοβουλίας για εκεχειρία και συνομιλίες το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα, όμως, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης το Κάιρο φέρεται ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία για σύνορα με τη Λιβύη.

Ειδικότερα, ο Μπαμπάκ Ταγκβέ, δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι η Αίγυπτος μεταφέρει τανκ και στρατιωτικά ελικόπτερα κοντά στο λιβυκό έδαφος.


Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί κατά των πολιτοφυλακών που χρηματοδοτεί η Τουρκία και στηρίζουν τις δυνάμεις του GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας).


Υπενθυμίζεται ότι την αιγυπτιακή πρωτοβουλία έχουν χαιρετίσει αρκετές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), ενώ και ο ΟΗΕ έκανε λόγο για σημαντικό βήμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Σαράτζ, οι δυνάμεις του οποίου προελαύνουν προς την Σίρτη, απέρριψε την πρόταση αυτή.

Παράλληλα, χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι και η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις μισθοφόρων στην αφρικανική χώρα, παρά την θετική απόκριση προς την πρωτοβουλία του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι.


Σήμερα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η νέα αιγυπτιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Λιβύη πρέπει να είναι το κύριο φόρουμ που θα αποφασίσει το μέλλον της χώρας.


Χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις που υπέβαλε το Κάιρο περιεκτικές, η Μόσχα είπε πως μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για τις οφειλόμενες επί μακρόν διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη.


Η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος στηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) στο ανατολικό τμήμα της χώρας, του οποίου ηγείται ο διοικητής Χαλίφα Χάφταρ και ο οποίος υπέστη μια σειρά ξαφνικών ανατροπών την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή: tothemaonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου