Ζ. Τζηκαλάγιας: Θέρμανση και αντιπολίτευση

Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά. Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Πρωτοβουλία Ζήση Τζηκαλάγια για την αντιμετώπιση των επιθέσεων απο αρκούδες στη Καστοριά


Ο Βουλευτής Καστοριάς αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των πολιτών της Καστοριάς σχετικά με την έξαρση των επιθέσεων αρκούδας σε αγροτικές και κατοικιμένες περιοχές, πρωτοστατεί για να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση κινητοποιώντας τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς σε έκτακτη σύσκεψη.

Θ έ μ α : Σύσκεψη για την λήψη μέτρων από την εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις επιθέσεις των αρκούδων.


Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας τους τελευταίους μήνες παρακολουθεί και ενημερώνεται για τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων από αρκούδες. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αρκούδων αυξήθηκε σημαντικά. Το ανησυχητικό είναι πως τα περιστατικά εμφάνισης κυριολεκτικά στις αυλές των σπιτιών, έγιναν καθημερινή αναφορά από όλες τις περιοχές του Νομού μας. Αυξήθηκαν οι ζημιές σε καλλιέργειες και οπωροφόρα δένδρα όπως κερασιές. Καταστροφές μελισσιών και θανάτωση ζώων σε κοπάδια και κοτέτσια. Το καμπανάκι όμως της διόγκωσης της ανησυχίας σήμανε με τις αναφορές για συναντήσεις με ανθρώπους, πολύ κοντινές, σε αρκετά σημεία του Νομού μας. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η επίθεση και σοβαρός τραυματισμός νέου άνδρα στην Αγία Άννα.


Ο Βουλευτής ευαισθητοποιημένος από τις εναγώνιες εκκλήσεις των πολιτών,αλλά και διαπιστώνοντας την ΜΗ εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ:7/2/2014 περί <λήψης μέτρων για τη διαχείριση προσέγγισης-αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές> και επειδή δεν είμαστε μακριά από την απώλεια ανθρώπινης ζωής, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και συγκαλεί σύσκεψη την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στις 12μ στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.

Στη σημαντική αυτή σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν οι έχοντες υποχρέωση, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων και των Ομάδων Αμέσου Επέμβασης(ΟΑΕ) η εκπρόσωποί τους όπως προβλέπεται από τον Νόμο: 

α) ο Διευθυντής Δασών ως Πρόεδρος
β) ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
γ)1) ο Δήμαρχος Καστοριάς,2)ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού,3)ο Δήμαρχος Νεστορίου
δ) ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας
ε) ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας
στ) ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ
στ) η Κυνηγετική Ομοσπονδία
ζ)η Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας η των Κυνηγετικών Συλλόγων
η) η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
θ) η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ι) ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς
Επισημαίνεται πως ενημερώθηκε από τον Βουλευτή ο κ.Εισαγγελέας Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου